Presentjes van en voor jubilarissen

0
296
aduard onder de linden-1

ADUARD – Zowel Herberg Onder de Linden als de Aduarder Tennis club hebben een jubileum te vieren dit jaar. Samen staan ze daarbij stil met presentjes voor elkaar. De tennisclub verblijdde de eigenaren van Herberg Onder de Linden met een jaar lidmaatschap en op haar beurt stelt het restaurant een diner voor twee beschikbaar. Dit diner is voor alle leden van de tennisclub binnen handbereik, want deze zal verloot worden. En voor wie misgrijpt: “We zijn ook gewoon open”, grapt Geerhard Slenema, eigenaar van Herberg Onder de Linden.

De connectie tussen de twee jubilarissen gaat verder dan het éénentwintig jarig bestaan, “drie keer zeven, dus toch speciaal”, van Onder de Linden en het 100-jarig bestaan van de tennisclub. In de eerste notulen van de tennisclub is al te lezen, dat de baan oorspronkelijk lag bij Onder de Linden. Dat was destijds nog geen restaurant, maar Café Meijer. Meijer weet nog precies waar de kleedkamers lagen. Terwijl we nu in een voorkamer van het prachtige restaurant kijken, wijst hij: “Voorin zat de kroeg en daaraan was een kleine aanbouw gebouwd, waarin de kleedkamers van de tennisclub zaten. Zo tot ongeveer de helft van het parkeerterrein.” Ondanks dat de tennisclub al eerder verkastte naar de huidige locatie, kon Meijer wel merken dat de banen ooit in zijn tuin lagen. “We hebben wel een meter moeten afgraven. Alleen maar gravel en steenslag.”

Hilbert Geerling en Carel Woudt overhandigden Meijer namens de tennisclub een sleutel van het hek. “Je moet toch zeker eens komen kijken”, zegt Geerling. “Van 9 tot 23 uur, zeven dagen in de week”, voegt Woudt daaraan toe. Het diner voor twee wordt verloot onder alle leden. “We bieden onze leden in het kader van het jubileum elke maand wat aan”, vertelt Geerling. “Ze hebben al een grote lolly gekregen, oranje veters en deze maand hebben ze allemaal een lot gekregen.” Wie zijn kansen wil vergroten, kan nog extra loten kopen. Deze zijn verkrijgbaar bij het secretariaat. “En daar is inmiddels al gretig gebruik van gemaakt”, weet Woudt te vertellen. Op 6 oktober is de feestavond en dan wordt bekend gemaakt wie het diner wint.

Het is dan ook wel de moeite waard. Meijer runde in Groningen al een restaurant waar hij in 1978 een Michelinster kreeg. “Hier in Aduard kregen we die in 1992, binnen een jaar na de opening”, vertelt hij. “Wat het geheim is? Niet. Gewoon je best doen. Originaliteit en kwaliteit. Niet met een mentaliteit van: we zien het wel. Je moet wel een duidelijk beeld hebben.”