Wethouder Stol gaat aan een dood paard trekken

0
104

ZUIDHORN – De PvdA in Zuidhorn wil dat tennisvereniging TIOL huur gaat betalen voor haar banen in Oldehove. De partij wil dit bereiken door wethouder Fred Stol (CDA) met de club in gesprek te laten gaan. Doel moet zijn om een 40-jarig contract open te breken. Wethouder Stol wil de motie van de raad wel uitvoeren, maar volgens hem is de kans van slagen uiterst klein.

De partij kwam op het punt nadat in het investeringsschema voor 2013 een reservering was opgenomen van € 18.500,- voor het vervangen van de toplagen van de tennisbaan. Voorman André Hatzman: “Deze investering kost ons moeite. Voor de herindeling is de tennisclub er mooi vanaf gekomen en kocht de huur af met een symbolisch bedrag. Nu verwachten ze van de gemeente Zuidhorn wel dat deze onderhoud pleegt en de toplaag vervangt.” Volgens de partij kan het niet dat andere verenigingen wel huur betalen, maar de club in Oldehove niet.

De partij diende daarop een motie in om wethouder Fred Stol naar de vereniging te sturen om daar in overleg te gaan. De motie werd uiteindelijk gesteund door de ChristenUnie, GroenLinks en D66 waarmee er een meerderheid was. Wethouder Stol zal nu dus naar de vereniging moeten. Wel waarschuwde hij de raad. “Dit is trekken aan een dood paard. Juridisch is hier al door onze mensen naar gekeken. Ik wil het wel proberen, maar het maakt niets uit. Het contract ligt er voor 40 jaar.” Gezien het feit dat het contract al sinds 1981 bestaat, zal de raad dus nog even op haar beurt moeten wachten.