Willem van der Veen komt met een 5-in-1 afvalverzamelbak

0
239
Noordhorn Kliko-1

NOORDHORN – Willem van der Veen uit Noordhorn ergerde zich al tijden aan alle losse afvalbakjes, om het scheiden van afval mogelijk te maken. Daarom bedacht hij daar een goede oplossing voor en verbouwde hij de welbekende container tot een 5-in-1 afverzamelbak.

“Ik was het helemaal zat”, vertelt Willem. “Daar een bakje voor de schillen, hier een bakje voor het glas. En dat stond allemaal in de garage, toch wel het mannendomein. Ik werd er helemaal gek van.” Hij maakte daarom een afvalverzamelbak voor zichzelf. “Op een mooie zonnige dag zat ik eens naar die grijze kliko te kijken en dacht: daar kan ik wel eens mee aan de stoei gaan.”

Inmiddels heeft hij meerdere groottes van zijn bak gemaakt. Het idee is simpel: denk aan een verrijdbare container met deksel. “De schillen kunnen bovenin met aan de andere kant een plastic bak waar de 50 liter zakken van HRM in kunnen voor het plastic. Aan de voorkant is ruimte voor glas en blik en onderin zit een lade voor karton en papier.”

De reacties zijn enthousiast. “Ook de jongens van HRM zijn er over te spreken. Nu doen ze goed hun best en zetten de bakjes netjes terug, maar ze zijn nog niet weg of één ligt aan de andere kant van de straat en de zakken waaien weg. Het wordt een rommeltje. Bovendien is het allemaal niet afgedekt. Lege ranjabussen bij elkaar vormen een waar wespennest in de zomer.”

Zijn eigen prototypes heeft Willem van hout gemaakt. Omdat hij er al veel positieve reacties op heeft gekregen heeft Willem gekeken naar mogelijkheden om de bak in plastic te maken. “Maar de kostprijs voor een drie à vier exemplaren is te hoog.” En daarom wil Willem alle geïnteresseerden oproepen contact met hem op te nemen. “Je kan wel van alles willen en grote aantallen gaan produceren, maar dan moet je eerst kijken of er animo voor is.”

Willem is te bereiken via 06-52533501 of margriet.molen@planet.nl.