WTC Grijpskerk gaat rondje IJsselmeer

0
1889

GRIJPSKERK – ‘Vier lekke banden, vier keer voor de brug wachten en een prachtige dag’ was kort samengevat het commentaar van de fietsers van WTC Grijpskerk en hun gasten over de zaterdag 30 juni verreden tocht rond het IJsselmeer. Klokslag zes uur in de ochtend vertrok een groep van 24 fietsers vanaf het Kerkplein in Grijpskerk richting Leeuwarden voorhun ronde van ruim 300 kilometer rondom het IJsselmeer. De fietsers worden begeleid door een motorrijder, die de route bepaalt, en een materiaalwagen, die bij lekke banden en andere ongemakken kan assisteren. Tevens zijn er een viertal mensen onderweg, die op de vooraf vastgesteld e rustplaatsen zorgen voor de catering. Mede dankzij de goede weersomstandigheden is het Rondje IJsselmeer zonder problemen verlopen en arriveerden de 24 sportievelingen, gevolgd door hun begeleiders, om 19.00 uur op het Kerkplein in Grijpskerk, opgewacht door een groot aantal familieleden en vrienden. De dag werd besloten bij Bakkerij Jager met een hapje en een sapje voor de dorstige fietsers , een bos bloemen voor de organisatoren en een goede fles voor de begeleiders. Daarna gingen velen huiswaarts met de woorden: tot volgend jaar.