Bogermanschool opnieuw met wisselbeker schoolsportdag naar huis

0
1826
sportdag Grootegast

GROOTEGAST – Alle leerlingen uit de groepen 3 tot en met 8 van de scholen uit Grootegast, Doezum, Lutjegast en Sebaldeburen hadden zich onlangs verzameld op het sportpark Grootegast voor een sportief festijn. Een eerdere poging tot het organiseren van deze sportdag was letterlijk in het water gevallen, maar dit keer waren de weergoden goed gezind. De onderbouwgroepen 3 en 4 gingen in groepjes langs een spelletjescircuit. Er werden boeven gevangen, vlaggetjes overgebracht, met steppen geraced, chinese muren gebouwd en op een luchtkussen gesprongen. Het programma van de bovenbouwgroepen 5 tot en met 8 was afwisselend tussen spel- en atletiekonderdelen. Van de atletiekonderdelen sprinten, kleine bal gooien, grote bal gooien, verspringen, hindernisbaan en hoogspringen werden de scores genoteerd. Elke score wordt dan omgezet in een letter. De letter A staat voor de laagste score en de letter E voor de hoogste. Aan het eind van de sportdag zijn alle scores verzameld en is er voor elke leerling een sportdiploma met daarop de behaalde scores geschreven. Van alle 380 deelnemers zijn er 2 leerlingen die op alle onderdelen een E-score hebben gehaald en dan ook een E-diploma hebben verdiend. Dat zijn Yasmijn Riemsma van ’t Fundament uit Lutjegast en Ewoud Hamersma van de Jan Kuipersschool uit Grootegast. Natuurlijk werd de sportdag afgesloten met de traditionele scholenestafette. Op de derde plaats eindigde de Remmelt Booy School uit Doezum, op de tweede plaats de Molenberg uit Grootegast, maar de Bogermanschool uit Grootegast is de trotse winnaar geworden. Zij kregen de grote wisselbeker uitgereikt en mogen zich opnieuw de estafette-kampioen noemen.