Surventohal even een topsporthal

0
1204
acrogymtoernooi

SURHUISTERVEEN – Afgelopen zaterdag organiseerde WSBF Surhuisterveen voor de vierde keer het Open Fries acrobatiek Kampioenschap voor de niveaus D en E. Ruim 110 teams met in totaal bijna 300 deelnemers kwamen naar Surhuisterveen om deze wedstrijd te gebruiken als afsluiting van het seizoen 2011-2012. De Surventohal was omgebouwd tot topsporthal met een originele wedstrijdvloer uit Hoogeveen. WSBF was met 19 deelnemende teams zeer sterk vertegenwoordigd in het wedstrijdveld met meerdere Nederlandse kampioenen. Voor de nationale jury bestaande uit diverse artistieke en technische juryleden was het een moeilijke dag om de uiteindelijke winnaars te kiezen. Het WSBF duo Lyonne van der Veen en Irma van der Heide werd met een nipt verschil verdiend tweede. De competitie was ook bij het niveau duo D gelijk verdeeld met een eerste plaats voor het Hercules team Janet van der Veer met Eva van Sluijs en een tweede plek voor WSBF met Hielkje Meijer en Jildou Kooistra. Het leidersteam van WSBF, onder auspiciën van Griet Rinsma, was na afloop trots op de prestaties van haar vereniging. In het komende seizoen zal WSBF extra energie steken in de kleutergroepen voor zowel gymnastiek, turnen als acrobatiek. Zo zullen er extra trainers en trainingsuren ingezet worden om de kleuters van Surhuisterveen warm te maken voor sport. Ook de ouders zullen bereid moeten zijn om hun kinderen naar de sport te brengen en te halen.