Echtpaar Ansing viert 60-jarig huwelijk

0
138
60 jarig huwelijk Ansing

NIEKERK – Het echtpaar Andries en Aaltje Ansing-Oosterhof vierde vorige week maandag haar 60-jarig huwelijksjubileum. Op deze memorabele dag kreeg de familie bezoek van het burgemeestersechtpaar van de gemeente Grootegast. De heer en mevrouw Dijkstra luisterden graag naar de verhalen van het echtpaar, die ook een ruime tijd buiten de gemeentegrenzen woonde.

“Ik weet nog goed de dag dat we getrouwd zijn,” vertelt meneer Ansing. “Dat was hierachter op een boerderij uit 1870. Zes jaar lang hebben we toen in Oldekerk gewoond en daar zijn drie van onze kinderen geboren.” Later verhuisde het duo naar Zuidhorn waar nog eens twee kinderen ter wereld kamen. “Daar hebben we wel 50 jaar gewoond. Vorig jaar zijn we weer teruggekomen naar Niekerk.”

In zijn militaire dienst diende Ansing onder ander in Indonesië. “Wij zijn toen door het Suezkanaal gevaren. Als we dan aan boord zaten te eten, had je het zand tussen je kiezen zitten.” Later werd hij chauffeur en monteur in Groningen. Mevrouw Ansing zorgde in die tijd voor de kinderen. Wassen met een wasmachine was er nog niet bij. Alles ging door de wastobbe. Vrijwilligerswerk deed ze ook. Zo schonk ze koffie in Eiberhof in Zuidhorn.

Inmiddels heeft het duo dertien kleinkinderen en zelfs één achterkleinkind. Samen vierden ze afgelopen maandag feest in dorpshuis De Rotonde in Niekerk, waar hun zoon Bob samen met zijn vrouw de beheerder van is.