Ulrum 2034 koopt Lotuspark

0
140
Lotuspark Ulrum 1

ULRUM – Het bestuur van de Stichting Ulrum 2034 en de Raad van Toezicht hebben dinsdagavond gesproken over de aankoop van het voormalig hoveniersterrein in het centrum van het dorp. De bedoeling is dat van dit verpauperend terrein onder de naam Lotuspark een speel- en ontmoetingspark wordt gemaakt.

De werkgroep Lotuspark is al een tijd bezig met de voorbereiding van dit plan. De eerst stap is de aankoop van het terrein van de Erven Beukema. Het bestuur van de stichting Ulrum 2034 heeft dinsdagavond besloten tot aankoop en de Raad van Toezicht heeft hiervoor haar toestemming gegeven. Hiermee heeft het dorp Ulrum haar eerste eigendom verkregen. In Expoor, het voormalig stationsgebouw van Ulrum, werden de papieren getekend, waardoor de gang naar de notaris kan plaatsvinden. De volgende stap is de inrichting van het terrein. De bedoeling is dat de speelattributen van natuurlijke materialen worden gemaakt. Ook zullen speelelementen in het park toegankelijk en geschikt zijn voor lichamelijk en geestelijke gehandicapte kinderen. Na afloop van de bijeenkomst in Expoor werd getoast op deze mijlpaal in de ontwikkeling van project 2034.