Avondje ‘harsenskrabjen’ levert tientallen plannen op

0
137

SURHUISTERVEEN – Twee of drie topevenementen en diverse minder grote activiteiten; met deze formule wil Surhuisterveen ‘het dorp dat leeft’, op de kaart zetten. Uit een avondje ‘harsenskrabjen’ met vooral ondernemers blijkt dat het belangrijk is om bekendheid te krijgen als dorp waar altijd iets te doen is. De brainstormsessie over activiteiten bracht vele tientallen ideeën ter tafel.
Naast bestaande publiekstrekkers zoals de vrijmarkt, profronde en het Tropical Weekend zou Surhuisterveen zich kunnen profileren met een muziekfestijn, zo werd geopperd. “Het feest rond de jaarwisseling en de barbecue met de opening van het Torenplein, daar praat iedereen over.” Vooral de jongere generatie mist gezellige dorpsfeesten.
Surhuisterveen wil zich meer profileren met grote evenementen. “Met het vernieuwde Torenplein hebben we een fantastische faciliteit om dit soort evenementen te houden.” Het dorp moet zich niet alleen richten op het winkelend publiek, het dorp moet zichzelf duidelijk in de kijker plaatsen, zo concluderen de ondernemers. “Daar profiteert iedereen van.”
Voorzitter Sietze Hoekstra van H&I is blij met de inbreng van de avond. “Uit de vele creatieve ideeën blijkt dat de wilskracht beslist aanwezig is. Met de inbreng van de brainstormsessie kunnen we goed aan de slag. Talenten die in ons dorp aanwezig zijn gaan we meer doen; we gaan krachten bundelen.” Succesvolle acties worden een nieuw leven ingeblazen en frisse ideeën worden in 2013 vertaald in een innovatief activiteitenprogramma.