Mevrouw Stienstra is 100 jaar

0
141
Mevrouw Stienstra 100 jaar

SURHUISTERVEEN – Mevrouw Sybrigje Elisabeth Stienstra vierde afgelopen dinsdag haar honderdste verjaardag met burgemeester Piet Adema van de gemeente Achtkarspelen. Stienstra werd een eeuw geleden geboren in Leeuwarden, waar ze dienstbode bij de meester en huishoudster is geweest. Later trof ze haar man en samen gingen ze in Harkema wonen. Daar kregen ze geen kinderen, maar namen er wel eentje aan, die helaas op jonge leeftijd aan kanker overleed. Haar man is altijd koopman geweest en daardoor kon het echtpaar rondkomen van een bescheiden inkomen. Toen haar man 25 jaar geleden last van Parkinson kreeg, verhuisden ze naar het Suyderhuys in Surhuisterveen. Naast de bloemen van de gemeente kreeg Stienstra ook een brief, persoonlijk ondertekend door de koningin. “Daar is ze wel heel wijs mee,” vertelde haar schoondochter.