Nieuwe personeelsbus voor Brandweer Oldehove

0
259
Onthulling brandweerbus

OLDEHOVE – De brandweer van Oldehove heeft vorige week haar nieuwe personeelsbus gekregen. De bus moet een vorig voertuig vervangen, dat meer dan tien jaar dienst gedaan heeft. Aan burgemeester Bert Swart was het de eer om het voertuig te onthullen. Hij reed daarvoor samen met commandant Ruud Post uit een garage, die voor de gelegenheid vol rook was gezet. Na de rit, uiteraard met sirenes aan, stond Swart grijnzend naast het voertuig. “Mooi ding man,” zei de Groninger. Om daarna op een serieuze toon verder te gaan. Volgens de burgervader mag de ploeg uit Oldehove en de hele gemeente Zuidhorn trots zijn. “Als gemeente zijn we er voor verantwoordelijk om goed materieel te leveren. Straks gaat de brandweer regionaliseren, maar als gemeente zullen wij dezelfde betrokkenheid blijven tonen bij onze vrijwilligers.” Groepschef Tiemen Baar sloot de officiële gelegenheid af. Hij beloofde dat zijn ploeg haar best zal doen om de burgers op een zo goed mogelijke manier te blijven dienen.