Ripperdastede krijgt kunstwerk

0
193

OLDEHOVE – De commissie “Warme maaltijden voorziening Oldehove” is opgehouden te bestaan. Vele jaren hebben de leden van deze commissie gezorgd dat mensen die in moeilijkheden waren gekomen om zelf te koken, een warme maaltijd konden krijgen. Oldehove was het laatste dorp, dat het op deze manier regelde. De stichting Welzijn Zuidhorn neemt deze activiteit nu over. Het rondbrengen van de maaltijden blijft wel door de vrijwilligers gedaan worden.

Bij het opheffen van deze commissie bleek er nog een klein overschot in de kas te zitten. De commissie heeft besloten dit bedrag te verdelen over enkele verenigingen in het dorp. Zo heeft het zwembad een zitbank met boom bij het kleuterbad gekregen. Ook is de helpende hand geboden aan een zieke dochter van een vluchteling, die in het dorp woont. Verder heeft de organisatie van de Ripperdastede een bedrag gekregen om het gebouw te verfraaien. In overleg met de inwoners van de appartementen en het bestuur van “De jeugd van vroeger” is gekozen voor een schilderij van Oldehove .

Maandagavond is het schilderij overhandigd in aanwezigheid van vele bewoners van het gebouw. Het schilderij is een gezicht op Oldehove geworden. Het heeft de twee molens en twee kerktorens als kenmerk. Het is geschilderd door Henk van der Veen uit Aduard Het bijzondere is dat hij ook een oud Oldehoofster is.