Tien jaar steenuilen kijken bij Lammerburen

0
152

OLDEHOVE – Al voor het tiende jaar organiseert natuurboerderij Lammerburen ‘De Avond van de Steenuil’. Deze boerderij is de oudst bekende broedplaats van steenuilen in Groningen en in de zomervakantie wordt daar extra aandacht aan besteed. Zo zal er zal dieper ingegaan worden op het leefgebied, voedsel, nestgelegenheid en beschermingsmaatregelen van dit bijzonder uiltje. Er zal ook een unieke film te zien zijn, waarin een steenuiltje een jaar lang gevolgd wordt: van ei tot volwassen uil. Afgelopen winter heeft in de natuurbraak een paartje velduilen overwinterd. Ook daar worden beelden van getoond. De avonden zijn voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Na de presentatie wordt er gewandeld naar het Reitdiep en naar de Bloemendijk van het Nationaal Landschap Middag-Humsterland. Dit jaar vinden de avonden plaats op vrijdag 27 juli en op 3 en 10 augustus, aanvang 20.00 uur. Laarzen of wandelschoenen worden aangeraden. Opgave gewenst en dat kan telefonisch (0594-591474) of per mail (info@lammerburen.nl).