Doezumers klimmen naar de bel

0
190
Doezum snel naar de bel

DOEZUM – Echte klimmers konden zichzelf afgelopen zaterdag bewijzen toen in de Peebos bij Doezum het eeuwenoude spelletje ‘Snel naar de bel’ georganiseerd werd. Van jong tot oud deden velen een poging om de zes meter hoge muur te beklimmen. Voor sommigen een eitje, maar voor de meesten een ware opgave. Wie won had de eer, wie verloor een nat pak. De snelste tijd werd neergezet door Rick van der Bijl. In 51 seconden wist hij de bel te raken. Bij de kinderen won Robert Kooistra. Hij deed dat in 70 seconden. Traditiegetrouw wordt iedere twee jaar – in het jaar dat er geen feestweek is – door vriendengroep De Bandito’s een spel georganiseerd voor het hele dorp. Eerder al waren het fierljeppen en ‘slinger hem erin’ evenementen die veel publiek trokken.