Keniaan heer en meester tussen Lauwersoog-Ulrum

0
192
lauwersoog halve marathon

LAUWERSOOG-ULRUM – Afgelopen zaterdag werd voor de 23e keer de halve marathon van Lauwersoog naar Ulrum gelopen. Er schreven zich dit jaar 455 deelnemers in voor de ruim twintig kilometer tussen de twee dorpen. Ondanks dat dit minder was dan het afgelopen jaar, toonde de organisatie tevreden. Na afloop kreeg zij dan ook veel positieve reacties van deelnemers, wat toch een mooie opsteker voor komend jaar is.

Keniaan Philemon Yator toonde zich heer en meester in de halve marathon. Al snel nam hij de leiding en bouwde hij zijn voorsprong gestaag uit. Helaas voor hem kon hij geen serieuze aanval op het parcoursrecord doen, maar de winst kon hij wel op zijn naam schrijven. Bij de vrouwen werd er langer gestreden om de winst. De dames Mariska Kramer en Marieke Falkmann waren aan elkaar gewaagd. Kramer toonde zich uiteindelijk de sterkste. Verderop in deze krant is een uitgebreid verslag weer te vinden.