Niezijl tijdelijk ‘onderwater’!

0
168
spelweek Niezijl

NIEZIJL – Feestelijk werd afgelopen maandag de spelweek van Niezijl geopend. Onder toeziend oog van locoburgemeester Bert Nederveen werd het dorp ’s avonds in de feeststemming gebracht met een heuse optocht. Voor de tocht hadden de kinderen allemaal een pak van een zeemeermin of een zeeheld aangetrokken. Na de tocht mocht de loco ook nog de naam van de feesttent onthullen en konden de kinderen lezen dat ze een week lang in ‘Atlantis’ zouden verblijven.

De week startte eigenlijk al op zaterdag 21 juli met een zeskamp en jeu de boules voor zowel jong als oud. Voor het eerst kon dit spel gespeeld worden op de pas aangelegde baan, onderdeel van het project Sport en Speelveld Niezijl, fase 1. Op maandagochtend nam de jeugd alvast bezit van het terrein met het bouwen van de hutten. De jeugd wachtte na de opening een gevarieerde week met onder andere een spooktocht, een uitje naar Drouwenerzand en natuurlijk een hoop waterspelletjes. Kinderbingo, knutselen en een viswedstrijd kwamen ook nog voorbij. Eén van de hoogtepunten was ook nog de badkuipenrondtocht, waar ook de ouderen best wel even aan mee wouden doen. De week werd afgesloten met een spetterende playbackshow.