Bibliotheek Grootegast doet mee aan PLACK Uitmarkt

0
212

GROOTEGAST – Bibliotheek Grootegast doet natuurlijk ook mee aan de Uitmarkt die op zaterdag 8 september aanstaande in Grootegast door PLACK georganiseerd wordt. De bibliotheek is die dag geopend van 10.00-16.00 uur en iedereen kan dan ook gewoon komen voor het lenen en inleveren van boeken. Gedurende de openingstijden van de bibliotheek vindt er een grote boekverkoopactie plaats. Bij mooi weer is dat buiten voor de bibliotheek op het Marktplein en anders binnen. Heel veel boeken die voor de bibliotheek niet meer bruikbaar zijn worden daarom te koop aangeboden tegen een spotprijs. Twee keer, zo rond 12.00 en 13.00 uur zal Reinder Scheringa uit Niekerk in de bibliotheek optreden als verhalenverteller. Hij vertelt een verhaal in het ‘Westerketiers’. Vanaf 14.00 uur is iedereen welkom om onder begeleiding van Giny Everts en Adri van der Veen elfjes te maken. Elfjes zijn kleine gedichtjes van elf woorden, verdeeld over vijf regels. De makers van de mooiste elfjes maken kans op een prijs.

Komend najaar starten in Bibliotheek Grootegast twee cursussen die in samenwerking met de Volksuniversiteit worden georganiseerd, namelijk Creatief breien en Geschiedenis van de kunst. Tijdens de Uitmarkt kan men over beide cursussen meer informatie krijgen of zich aanmelden. Zie voor meer informatie ook op www.vugroningen.nl.