Eenrumonline in de lucht

0
1174
Eenrum Webportaal-3

EENRUM – Naast een hoop ballonnen ging afgelopen vrijdag ook de website Eenrumonline de lucht in. Eenrum is aangewezen als één van de proeftuinen in het project ‘Vitale Dorpen’ waardoor het dorp 12.000 euro toegewezen kreeg. De website, dat als één van de eerste ideeën geopperd werd, speelt een belangrijke rol in de verwezenlijking van de doelstellingen.

Dorpsfemme Femke Heijthekker is de aangewezen coördinatrice van het project. Zij vertelt waarom Eenrum als proeftuin werd uitgezocht. “Er waren een heleboel doelstellingen in Eenrum die ons aanspraken. Er worden altijd al een heleboel activiteiten in het dorp georganiseerd. Deze zijn vaak zowel voor jong als oud aantrekkelijk. Bovendien kwam de stuurgroep uit Eenrum direct met de doelstelling om alles wat er aan activiteiten in het dorp loopt met elkaar te verbinden. Het is ook een duidelijk doel van de proeftuinen, dat alles bij elkaar komt.”

De website is dan misschien ook wel een logisch uitvloeisel hiervan. Vincent van Eck van de webredactie vertelt dat het de bedoeling is zoveel mogelijk van wat er in het dorp speelt op een overzichtelijke manier weer te geven. “Het is een website voor de Eenrumers zelf, maar ook voor de toeristen”, vertelt hij. “We hebben zoveel mogelijk informatie verzameld van de voorzieningen in het dorp, de verenigingen en de stichtingen, maar we hopen ook op input van het dorp.” Alle dorpsbewoners kunnen hun nieuws aanmelden voor de site. Daarnaast is er een redactie samengesteld die de site blijft bijhouden en regelmatig aanwezig zal zijn bij activiteiten.

Het project ‘Vitale Dorpen’ is overigens bijna ten einde. “De gemeente is wel hard bezig om er een vervolg aan te geven”, vertelt Heijthekker, “maar het geld wat beschikbaar is gesteld, dat zal niet structureel zijn. De hele bedoeling is natuurlijk wel dat de dorpen nu dingen blijven organiseren.” Op 22 november wordt het project afgesloten. “Ja, en dat wordt heel iets heel bijzonders. Ik wil dat heel graag samen met de inwoners gaan organiseren.” Aanmelden hiervoor kan via de mail, f.klok@demarne.nl of telefoon, 06-10592219.