Grietje neemt afscheid van het Visvliet Archief

0
172
visvliet grietje steursma afscheid 1

VISVLIET – Grietje Steursma-Faber heeft na 16 jaar afscheid genomen van de Stichting Visvliet Archief. Ze begon in 1996 als archiefmedewerkster, zoals oprichter Henk Offeringa het noemde. Het Archief bestaat sinds 1991 en heeft als doel het verwerven en behouden van materialen van en over Visvliet en het behoud van het culturele erfgoed van Visvliet. Dit geheugen van een dorp is gevestigd aan de Heirweg 38 in Visvliet.

In haar taak als archiefmedewerkster hield Grietje zich vooral bezig met het uitknippen van berichten over Visvliet en Visvlieters uit de kranten. Later kwam dit in mappen in het archief. In 2000 werd Grietje officieel bestuurslid. Alle nieuwtjes van de periode tot nu toe zijn door haar handen gegaan. Ze kwamen ook in de dorpskrant: de Visvlieter koerier. Grietje kwam met de term ‘sluufkes’ voor de showmappen, waarin de opgeplakte berichten bewaard worden. Een term die inmiddels alle medewerkers gebruiken. “Dat zal niet veranderen en ons steeds weer aan haar herinneren”, aldus Johanna Marinus. “Grietje is altijd een zeer gewaardeerd bestuurslid geweest en daarom hebben we haar afgelopen week in het zonnetje gezet.” Na een aantal officiële woorden, was er tijdens dit afscheid vooral ruimte voor een gezellig samenzijn.