Historisch Archief van Kluften en Waarden weer geopend

0
131

GRIJPSKERK – Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 8 september is het Historisch Archief Grijpskerk in de boerderij op Waardweg 5 weer de hele dag geopend vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur. De Stichting Kluften en Waarden vertoont daar onder meer oude films over Grijpskerk. Bezoekers kunnen verder rondkijken in het Archief om te zien wat de Stichting de afgelopen jaren zoal over de voormalige gemeente Grijpskerk heeft verzameld. Op deze dag ligt ook het eerste (concept)- hoofdstuk van het boek ‘De middenstand in Grijpskerk in de 20e eeuw’ ter inzage in het Archief. Dat hoofdstuk behandelt de slagers in Grijpskerk. De onderzoekers en samenstellers van dit hoofdstuk zijn aanwezig om opmerkingen, aanvullingen en/of correcties van bezoekers te vernemen.

Als attractie is deze dag slagerij Kor Boersema in de boerderij aanwezig. Boersema geeft aan de publicatie van het slagershoofdstuk een bijzonder accent. Natuurlijk is op die dag ook de molen De Kievit, waarvan de Stichting medebeheerder is, geopend. Op de eerste verdieping is een expositie van schilderijen van de heer Leenders ingericht. Deze unieke en eenmalige expositie is een bezoek meer dan waard.