Skimmers actief in Noordhorn

0
111

NOORDHORN – De politie bevestigt dat er skimpraktijken in Noordhorn zijn waargenomen. Skimmers zijn zeer waarschijnlijk actief geweest bij het onbemande tankstation Tinq in het dorp. Diverse gedupeerden hebben zich al gemeld en verwacht wordt dat dit aantal nog zal toenemen.

Persvoorlichter van de politie, Jan Visser vertelt: “Wij hebben kunnen terug rechercheren dat er bij een onbemand tankstation geskimd is. Bij diverse mensen is er 500 euro afgeschreven naar Thailand.” Hij roept de mensen op waakzaam te zijn. “Voel voor het pinnen eerst aan het frontje of daar ook beweging in zit of dat het los zit. De skimmers maken deze frontjes na en zetten hun eigen op de automaten. Ze plaatsen meestal boven of in de buurt van het pinautomaat een camera, dus houd altijd je hand boven de toetsen als je je pincode intoetst.” Mensen hoeven geen aangifte te doen, wel roept de politie iedereen op melding te maken van verdachte omstandigheden of afschrijvingen. “Daarna worden ze doorverwezen naar de bank, die dit soort zaken overigens altijd goed afhandelt. Meestal krijgen gedupeerden hun geld gewoon weer terug.”

De persvoorlichter van de ING bevestigd dit. “Als er schade is ondervonden als gevolg van het skimmen, vergoeden wij dit vrijwel altijd. Het belangrijkste is dat in iedere geval de klant geholpen is.” Op welkominzuidhorn.nl sprak een inwoner van het dorp over het feit dat zijn bankpas ineens geblokkeerd was. “Dit kan kloppen”, bevestigt de voorlichter van de ING. “Zodra wij weten van het skimmen, nemen we snel actie. Uiteraard worden onze klanten op de hoogte gesteld, maar soms gaat het zo snel dat een klant zich er nog niet van bewust is, dat zijn pas al geblokkeerd is. Preventief blokkeren gebeurd als er mensen zijn die op de plek van het skimmen ook betaald hebben. Dat doen we natuurlijk niet zo maar, maar om verdere schade te voorkomen.”