Aankomende hoveniers kijken rond bij Hummel Tuintotaal

0
182
Hummel Noordhorn en AOC leerlingen

NOORDHORN/BRILTIL – Een groep van ongeveer tien aanstormende hoveniers nam afgelopen vrijdag een kijkje bij Hummel Tuintotaal. Daar kregen van eigenaar Jeroen Hummel een kijkje in de keuken van het veelzijdige bedrijf. Om ook de praktijk te laten zien, werd afgereisd naar een tuin in aanbouw in Noordhorn. Hier konden de leerlingen zie hoe een nieuwe tuin in aanbouw is. Volgens docent Durk Fokkens van het Nordwin College uit Leeuwarden is de praktijk het belangrijkste om het vak goed te kunnen leren. “Leerlingen bij ons gaan drie dagen per week aan het werk bij het bedrijf. De overige twee dagen zijn ze bij ons op school. Daar leren ze onder andere de theorie zoals de namen van verschillende planten.” De nog maar vijf dagen op hun nieuwe school zittende leerlingen waren onder de indruk van het motiverende verhaal van Hummel. Fokkens: “Jeroen is een inspirator. Hij is een vakman, maar kent ook de achtergrond.” Naast het bezoek aan Hummel Tuintotaal werd ook een bezoek gebracht aan tuingereedschappenfabriek De Wit in Kornhorn.