Jeugd Zuidhorn ontdekt gemaal Electra

0
166
Oldehove Bezoek Gemaal-13

ZUIDHORN/ELECTRA – Als onderdeel van een scholenproject, dat bij de landelijke Open Monumentdag hoort, bezochten de leerlingen van zes scholen in de gemeente Zuidhorn afgelopen week het gemaal Electra. Dit jaar was het thema van Open Monumentendag ‘Groen van toen’ en daarbij stond het landschap Middag Humsterland centraal. De leerlingen kregen bij het bezoek allemaal een monumentenwijzer en een lijst met vragen. Tijdens de rondleiding kwamen er unieke verhalen naar voren. De machinist vertelde ook hoe het gemaal tegenwoordig gebruikt wordt. De kinderen kregen een voorproef, maar het gemaal was uiteraard ook tijdens de Open Monumentendag zelf geopend. Een fotoreportage van andere monumenten is te vinden verderop in deze krant.