Korfbalvereniging OKO/BIES bloeit als nooit tevoren

0
182
Opende Zaalsport-1

OPENDE – Korfbalvereniging OKO/BIES is content met de voortgang van het afgelopen jaar. Voorzitter Onno Redeman is tevreden en hij heeft nog voldoende plannen met de vereniging. Toch beseft hij ook dat veel heeft geholpen door de bouw van het nieuwe multifunctionele complex. De trainingsmogelijkheden zijn namelijk aanmerkelijk toegenomen.

“We zijn groeiende als vereniging, met name bij de jeugd is de groei te merken,” laat Onno Redeman tevreden weten. “We hebben drie seniorenteams op wedstrijdniveau en onze B1 speelde afgelopen jaar 1e klasse. Dit is voor ons de groep van de toekomst en daar hebben we ook goed in geïnvesteerd.”

Faciliteiten

Daar waar de vereniging in het verleden nog veroordeeld was tot een klein gymzaaltje, kan de korfbalclub sinds 2009 beschikken over een prachtige sportcomplex. Redeman is er nog steeds heel blij mee. “Daar waar we vorig jaar naar Grootegast moesten om te trainen, kunnen we nu gewoon hier in Opende trainen. Met deze zaal hebben we ook de mogelijkheid om 2 keer in de week te trainen en een mooie bijkomstigheid is, is dat het hele dorp ons kan zien trainen doordat het complex van glas is. We hebben gemerkt dat de accommodatie gewoon goed moet zijn, het niveau door de extra trainingsmogelijkheden gaat omhoog. Ook voor de B1 hebben we de keuze gemaakt om een betaalde trainer van buitenaf aan te trekken in het kader van het niveau.”

Die andere trainer, Jacob Heerema van de selectie, heeft noodgedwongen moeten stoppen. Een teleurstelling, want volgens Redeman functioneerde de hoofdtrainer uitstekend bij OKO/BIES. “Het veldseizoen is weer begonnen en we hebben nu eigenlijk een groot probleem. Ik begrijp Jacob wel, want hij heeft deze keuze noodgedwongen moeten maken en had het liever ook niet zo gewild. Hij moest de keuze maken tussen werk en sport en dat is nooit leuk. We zijn nu dus hard op zoek en ik wil hierbij een oproep doen aan potentiële kandidaten. Gelukkig ondersteunt de bond ook en we hopen met deze steun binnenkort een nieuwe trainer te kunnen presenteren.”