Huwelijksjubileum aan de Bombay

0
187
60 jaar getrouwd -1

LUTJEGAST – Het zal niemand ontgaan zijn, afgelopen dinsdag 25 september vierde het echtpaar Postma-Kobus hun 60-jarig huwelijk. Bij hun woning aan de Bombay te Lutjegast hadden de zonen van het echtpaar een groot bord in de tuin geplaatst met daaraan ballonnen. Burgemeester Kor Dijkstra en zijn vrouw bezochten het paar in de middag.

Meneer Postma komt van oorsprong ook uit de Bombay, mevrouw is een echte Friezin en is geboren in Twijzel. Ze trouwden in Buitenpost op een dag die gelukkig niet stormachtig verliep, maar prachtig zonnig weer liet zien. Ongeveer 32 jaar geleden bouwden ze zelf hun huis op het plekje aouoan de Bombay, waar ze nog altijd met veel plezier wonen. De groentetuin onderhoudt meneer nog altijd zelf, maar een groot deel van het land wordt inmiddels verhuurd. Vroeger hield het paar hier zelf schapen. Bezoek kwam af en aan op deze dag. Het paar heeft naast zeven kinderen, al achttien kleinkinderen, tien achterkleinkinderen en zelfs al twee achter-achterkleinkinderen.