Bert Swart

0
561
Bert Swart 2011
Uit archief: Bert Swart

Burgemeester Bert Swart zal zich met zijn gebruikelijk enthousiasme in een nieuwe rol storten. Op dinsdag 16 oktober wordt het nieuwe kunstgrasveld van VV Grijpskerk officieel geopend en ter ere hiervan komt een speciaal team van de gemeente Zuidhorn in actie. Om 19.00 uur speelt dit team tegen de A jeugd van Grijpskerk, waarna om 20.00 uur Grijpskerk 1 Oud en Nieuw tegen de Harkemase Boys speelt. Voorafgaand aan de wedstrijden begint om 18.00 uur een sponsorloop voor de jeugd. Aan de burgemeester de schone taak van aanvoerder van dit unieke elftal van de gemeenteraad. Ook wethouders Bert Nederveen en Fred Stol en fractievoorzitters Hans Schipper en Klaas-Wybo van der Hoek zullen (hopelijk) schitteren in dit team. Bert Swart liet in een interview met VV Grijpskerk al weten de kansen van zijn team goed in te schatten. “Het kunstgrasveld ligt er zo mooi bij, dat we ons geen zorgen hoeven te maken over de techniek. Hoewel er wel de nodige blessures zijn, brengt de raad fysiek het nodige mee. En natuurlijk veel veerkracht. We moeten het van onze onnavolgbaarheid hebben en daar zijn we goed in. We gaan zeker op de aanval spelen. Zegt u dat u de gemeenteraad nooit in de aanval ziet? Nou dan moet u de 16e oktober zeker komen kijken.” De toegang is gratis voor leden, seizoenskaarthouders en donateurs; voor andere bezoekers is de entree 5 euro.