Eerste paal nieuwe kleedkamers Quicksilver S de grond in

0
1039
Zuidhorn Eerste Paal Quicksilver S-1

ZUIDHORN – Wethouder Fred Stol heeft de eerste paal voor twee nieuwe kleedkamers aan de achterkant van sporthal Quicksilver S te Zuidhorn geslagen. De kleedkamers zijn bestemd voor de voetbalvereniging Zuidhorn, die al enkele jaren kampt met een tekort aan kleedkamers. De verwachting is dat de kleedkamers begin 2013 gereed zijn.

Na de oplevering van de kleedkamers wordt begonnen met de renovatie van sporthal Quicksilver S. Dit vindt voor een groot deel plaats in de zomervakantie van 2013. De renovatie wordt in goed overleg met de gebruikers van de hal uitgevoerd, zodat zij zo weinig mogelijk last hebben van de werkzaamheden. Naar verwachting is de sporthal begin 2014 gereed.

Sporthal Quicksilver S is bijna 34 jaar oud en is in die periode niet gerenoveerd. Dat was tot voor kort ook niet nodig, omdat het een degelijk en goed gebouwde accommodatie is. Bovendien wordt het beheer goed uitgevoerd. Het gebouw begint nu gebreken te vertonen en is toe aan renovatie. Bovendien zijn de energielasten van de Quicksilver S erg hoog, zo blijkt uit de nulmeting die in het kader van duurzaamheid is uitgevoerd.