Onder de pet – oktober 2012

0
265
Oldekerk Yvette onder de pette-4161

Dit keer Onder de Pet geen vlag op een modderschuit, maar een jongedame die de vlag uitsteekt. Yvette van der Molen is 16 jaar, woont in Oldekerk en zit op de Lindenborg in Leek op school. In haar vrije tijd oefent ze veel met showkorps Dindua, als, u raadt het al, vlagger.

Hoe ben je bij het vlaggen gekomen?

“Mijn zusje zat altijd al op majorette en dat werd op een gegeven moment vlaggen. Toen zei iemand: is dat niet wat voor jou? Inmiddels doe ik het alweer vier jaar.”

Vlaggen lijkt zo simpel. Is dat ook zo?

“Het lijkt inderdaad heel gemakkelijk. Heel veel mensen zien het en denken: dat kan ik ook. Je moet toch wel een beetje techniek hebben om het echt goed te kunnen. Je hebt het niet in één keer onder de knie.”

Vlaggen is toch wel veel hipper dan majorettes?

“Oh, dat zeker. In Amerika is het zelfs heel populair. Die meiden die vlaggen, heten ook guards, een term die uit Amerika komt. Het team heet de ‘colorguard’. Het is niet zo heel bekend in Nederland en dat is best wel jammer. Het is een hele leuke sport. Als je ervan houdt natuurlijk: dansen met een vlag.”

Waar zijn jullie nu mee bezig?

“Vanaf nu tot aan maart zijn we bezig met de ‘winterguard’. We repeteren nu hard aan een eigen show, waarmee we vanaf januari aan wedstrijden in heel Nederland meedoen. Uiteindelijk doen we dan nog mee aan de NK colorguard.”

Gaan jullie voor winst dit jaar?

“Ja! Nou, tenminste, dat lukt niet, daar kan ik wel eerlijk over zijn. Er zijn wel groepen die echt beter zijn. Maar we gaan wel voor zo hoog mogelijk. Vorig jaar werden we vierde in de A-klasse.”

Maar jullie doen toch ook met de band de show ‘We will rock you’?

“Ja, we zijn nu met de band ook hard aan het trainen op ‘We will rock you’, omdat we op 21 oktober aan een wedstrijd in België mee gaan doen. Volgend jaar gaan we aan het WMC meedoen. Dat is één keer in de vier jaar en daar leef je echt naartoe.”

Hoe is de groep?

“Het is gewoon een hele gezellige groep.”