Spectaculair uitzicht op nazomeravonden in Gerkesklooster

0
146
ballonvaart Gerkesklooster

GERKESKLOOSTER – Drie prachtige nazomeravonden steeg er een luchtballon op vanaf het voetbalveld in Gerkesklooster. Het komt niet vaak voor dat op drie geprikte data de luchtballon daadwerkelijk die momenten zal vertrekken. Het weer speelt uiteraard een erg belangrijke rol en deze keren was het de ballonvaarders goed gezind. Daarom konden elke avond zo’n 10 personen genieten van een fantastisch uitzicht over het dorp en de regio.
Waar vooraf vraagtekens waren over het aantal belangstellenden, werd al snel duidelijk dat de mensen stonden te trappelen. Binnen een mum van tijd waren alle plaatsen vergeven. Al deze avonden was het terrein van GSVV het decor van een spectaculaire happening. En dat was te merken aan het aantal toeschouwers. De werkgroep reünie Openbaar Basisonderwijs Gerkesklooster-Stroobos heeft al vele acties gehouden, nu kon dit letterlijke hoogtepunt er aan toegevoegd worden.
Vanuit een schitterende luchtballon van Oosterhof Holman kregen de mensen een heel andere kijk op het dorp en het omliggende gebied. Oosterhof Holman viert dit jaar haar 100 jarig bestaan. Om dit te laten weten, kleurt de groene ballon diverse keren de horizon. Het bedrijf heeft de reünie werkgroep met een heel mooi gebaar geholpen en zo gezorgd voor een onvergetelijke herinnering bij vele mensen. Mede door deze actie komt de reünie weer een stap dichterbij, deze zal naar alle waarschijnlijkheid in de zomer van 2013 plaats kunnen vinden. De werkgroep heeft naast deze ballonvaart onder andere een “Wipe Out” voor de jeugd in het dorp gehouden en een actie in de feestweek. Zo wil het bijdragen aan de leefbaarheid en activiteiten in het dorp. Een ander belangrijk doel is om de reünie zo toegankelijk en laagdrempelig mogelijk te houden voor oud leerlingen, leraren en betrokkenen. De opbrengsten uit dergelijke acties zullen daar goed aan bijdragen. Veel werk is al verricht, zo zijn al veel adressen bekend en is er al het nodige materiaal verzameld.
Voor een overzicht én voor het aanleveren van nog meer adressen en materiaal is de website www.reunie-obsgerkesklooster.nl opgezet.