Start aanleg fietspad Aalsum-Electra

0
131
opening fietspad Electra

OLDEHOVE – Met het leggen van een speciale ‘Leader-tegel’ gaf wethouder Fred Stol gisteren het startsein voor de aanleg van het fietspad Aalsum-Electra. Met de realisatie van dit fietspad gaat een langgekoesterde wens van zowel Dorpsbelangen OIdehove als Dorpsbelangen Niehove in vervulling. Al eerder werd er een fietspad van Oldehove naar Aalsum aangelegd, maar destijds was er geen geld meer voor het laatste stukje tot aan Electra. In beide dorpen werd er echter al jaren over gesproken. Ook Stol toonde zich opgelucht dat het toch gelukt is om de financiële middelen voor het fietspad rond te krijgen. ‘Creatief met subsidie’ noemde hij het al gekscherend. “De werkzaamheden waren eigenlijk eind 2011 gepland, maar door de late subsidietoekenning moesten deze uitgesteld worden”, vertelde hij begin dit jaar al. Nu wordt het hard werken voor de mannen van Sjouke Dijkstra, want Leader verlangt wel dat het fietspad dit jaar nog gerealiseerd is. “Eind 2012 moet het klaar zijn”, bevestigt ook Stol.