Is Savannah de mooiste van Surhuisterveen?

0
275
Model Contest Fryslan

SURHUISTERVEEN – Het gaat spannend worden aankomende zaterdag in Surhuisterveen. Daar strijden de mooiste dames uit Nederland namelijk voor de titel van de mooiste model uit de Friese Wouden. Savannah uit Kollumerpomp is één van hun. De 18-jarige schone hoopt naast het winnen van de titel ook een contract in de wacht te slepen bij het bekende modellenbureau Ulla Models uit Amsterdam.

“Ik hoorde van de wedstrijd via Twitter,” vertelt ze. “Meiden uit het hele land wilden meedoen en dat leek mij ook wel leuk.” Al sinds haar dertiende probeert Reyme door te breken in de modellenwereld. Zo werd ze onlangs nog gekozen tot Queen of the North Netherlands en mocht ze daardoor meedoen aan de Queen of the Benelux wedstrijden. “Als je die catwalk op moet is het vooraf altijd even spannend, maar als je er daarna weer afloopt wil je direct weer terug,” zegt ze. Bekeken voelt ze zich daarbij wel. “Maar dat went hoor. In het begin ben je altijd een beetje onzeker, maar binnen een paar minuten is dat er vanaf.”

Dat modellen niet dom zijn, bewijst ze ook. Aan de Hanze Hogeschool volgt ze de opleiding Human Resources Management (HRM). “Er zijn veel vooroordelen. Bijvoorbeeld dat we het heel makkelijk hebben en niks hoeven te doen. Dat klopt zeker niet. In shows gaat erg veel tijd zitten. Bovendien moet je daarnaast ook nog veel sporten om in vorm te blijven.” De finale vindt aankomende zaterdag plaats in Zaal Kolkzicht in Surhuistereen. De avond begint om 19:30 uur. Aan het einde van de avond wordt bekend wie het komende jaar Surhuisterveen op diverse promotiefolders mag vertegenwoordigen.