Dalstra Reizen biedt Boogschuttersvereniging Fryskewald nieuwe locatie

0
219
boogschutters Fryske Wald

SURHUISTERVEEN- De explosieve groei van het boogschieten in de Friesewouden zorgt ervoor dat de boogschuttersvereniging Fryskewald uit Surhuisterveen op zoek moest naar een nieuw onderkomen.  Ruimte om hun sport te beoefenen in één van de sportacomodatie’s in Achtkarspelen was niet meer voor handen en het gymnastiek gebouw in Surhuizum was veel te klein om daar verder te kunnen trainen. Hulp kwam gelukkig van Dalstra Reizen in Surhuisterveen.

Momenteel melden er zich gemiddeld vijf nieuwe mensen per week aan, waaronder veel dames en maar ook kinderen die graag eens een keer mee willen schieten om eens te voelen wat boogschieten nou werkelijk inhoud. “De groei gaat zo hard, als dit zo door gaat komt de vereniging in no time over de 100 leden te zitten en dat is buiten verwachting”, vertelt voorzitter Roel Postma

De boogschutters zijn al een tijdje op zoek naar een andere schietlocatie in Surhuisterveen, omdat ook hun outdoorbaan daar te vinden is. Johan Dalstra van Dalstra Reizen uit Surhuisterveen wist van de problematiek van de schuttersvereniging  en kwam de club spontaan te hulp. Dalstra bood de club oefenruimte aan in de leegstaande hallen die hun ingang hebben aan de Lauwersweg. De afgelopen twee weken is er door de vereniging flink geklust in hun nieuwe accommodatie. Zo is er een kantine aangelegd met keuken. De vereniging heeft twee hallen tot hun beschikking met een totale ruimte van 1800 m2 waarin de boogschutters naar hartenlust hun pijltjes kunnen afschieten. In de eerste hal zijn negen schietbanen van 18 meter en in de tweede hal zijn zes schietbanen van 25 meter lang aangelegd. De rest van deze hal zal in de loop van tijd worden benut door een complete 3D indoorbaan aan te leggen, waar op kunststof dieren kan worden geschoten. Als deze 3D baan gerealiseerd kan worden, dan zou dit het enigste 3D indoor parcours in zijn soort zijn in heel Europa. Het aanleggen is echter wel een kostbare en een tijdrovende bezigheid. De eerste sponsoren hebben zich inmiddels gemeld en er is een begin gemaakt aan het parcours. Zo heeft Albert Veenstra al een leeuw van stof gemaakt en bood Fouragehandel Sikkema uit Sebaldeburen spontaan 25 pakjes stro aan. Uiteraard hoopt de vereniging om nog meer sponsoren te mogen verwelkomen.

Binnenkort organiseert de vereniging een open dag. Meer hierover op de website www.fryskewald.nl.