De Remco4Life teller staat op 60.000 euro

0
203
Niekerk Remco4Life

NIEKERK/OLDEKERK/FAAN – De inwoners van Niekerk, Oldekerk en Faan, maar ook steeds meer bewoners uit andere delen van de provincie hebben zich de afgelopen weken ingezet om geld in te zamelen voor Remco. Remco woont in Niekerk, is 11 jaar en heeft een zeldzame vorm van kanker. In Nederland is hij uitbehandeld en om zijn overlevingskansen meer dan te verdubbelen moet hij voor behandeling naar Amerika. De stichting Remco4life is opgericht met als doel om de voor het verblijf benodigde 80.000 euro in te zamelen. Het drieling dorp van het Westerkwartier trekt zich het lot van hun dorpsgenootje erg aan en zet zich op allerlei mogelijke manieren in om maar zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Dat de drie kleine dorpen groot kunnen zijn, bleek afgelopen zaterdag wel in het Sportcentrum Eekeburen in Niekerk-Oldekerk. Na amper twee weken van voorbereiding was de sporthal omgetoverd tot een concertzaal waar gedurende 12 uur een keur van artiesten en bands een optreden verzorgden. De organisatie van het Remco4Life Benefiet concert had pakkende artiesten en bands als Lucas en Gea, Niels, Burdy, Face to Face, Auke en Ellen, Switch, Maelox maar ook Double Joe, het Abel Tasman Shantykoor, DUW, Tineke Rouw en haar exotische buikdanseressen en vele, vele anderen bereid gevonden om geheel belangeloos een optreden te verzorgen. Een gevarieerd maar bovenal feestelijk programma was het gevolg met voor ieder wat wils. Heel veel mooie momenten gedurende de dag zoals bijvoorbeeld het optreden van Voice of Holland deelneemster Gerry. Slechts bijgestaan door een gitarist verzorgde zij een prachtige akoestische set, die menig bezoeker kippenvel gaf.

Het Remco4Life Benefiet was met recht een unieke en hartverwarmende gebeurtenis die de 2000 aanwezigen gedurende de dag, jong en oud, van begin tot eind bezig hield. Een feestelijke dag waarbij niet alleen alle bezoekers een goed gevoel hadden, maar ook de zelf aanwezige Remco, die in stijl aankwam in een Ferrari, en zijn familie genoten van alle optredens. Dat positieve gevoel werd extra positief toen aan het eind van de avond bleek dat er na een eerste voorzichtige prognose bleek dat er tijdens het benefiet concert ruim 22.500 euro is opgehaald. Dat prachtige bedrag opgeteld bij de tussenstand die de stichting Remco4Life eerder op de avond bekend maakte, maakt dat er van de benodigde 80.000 euro in slechts drie weken 60.000 euro is opgehaald!

Aangezien de tijd begint te dringen voor Remco, hij moet voor 5 december met zijn behandeling in Amerika gestart zijn, lopen er nog verschillende acties de komende om het resterende bedrag binnen te halen. Eén daarvan is aanstaande zaterdag: dan neemt VV Niekerk het op tegen een prominenten elftal van FC Groningen. Verder hoopt de organisatie van het benefiet concert dat iedereen die Remco en zijn familie willen steunen dat zo spoedig mogelijk doen. Meer informatie over Remco, zijn ziekte en alle inzamelingsacties is te vinden op www.remco4life.nl

Niekerk Remco4Life-4

Benefietdag Remco4Life 2