Nacht van de Nacht wandeling in Lutjegast

0
171
nacht van de nacht Lutjegast

LUTJEGAST – Staatsbosbeheer organiseerde in het kader van de Nacht van de Nacht 2012, een nachtwandeling door het natuurgebied Grootegastermolenpolder rondom de Baak. Slechts een aantal stormlampjes hielpen om het pad te vinden, iets wat zeker over de smalle bruggetjes geen overbodige luxe was. Onderweg vertelde Nico Boele, de boswachter, een en ander over de streek. Halverwege de wandeling werden de wandelaars getrakteerd op een spannend verhaal. Na ongeveer een uur kwamen ze weer terug op het unieke terrein van de Baak, een kunstwerk van zwerfkeien, waar inmiddels de vuurkorven heerlijk brandden en iedereen weer wat op temperatuur kon komen onder het genot van een drankje en een lekker streekhapje. Daar werden ze nogmaals getrakteerd op een verhaal, verteld door de vertellers Piet de Vries en Klaas van der Veen van de stichting Mien Westerkwartier. Op de banken werd nog lang nagezeten en bijgepraat.