Zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen De Marne

0
381

DE MARNE – De gemeente De Marne is bezig met het plaatsen van zonnepanelen op 21 gemeentelijke gebouwen. De gemeente vindt het belangrijk om onafhankelijker te worden van fossiele brandstoffen en de CO2-uitstoot binnen de gemeentegrenzen terug te dringen om verdere klimaatverandering tegen te gaan. In totaal worden 294 panelen geplaatst. Dit levert jaarlijks 60.900 kWh aan duurzame energie op. De CO2 uitstoot vermindert hierdoor met ruim 35.000 kg. Naast een positieve bijdrage aan het milieu is het project ook financieel interessant. De gemeente heeft namelijk subsidie ontvangen vanuit de Stimuleringsregeling Duurzame Energie. Voor de gebruikers van deze gebouwen levert dit ook nog eens een forse besparing in euro’s op.

Naast panelen op het gemeentehuis komen er onder andere panelen op de kleedaccommodaties van voetbalverenigingen en daken van scholen. Voor de leerlingen is dit een mooie kans om kennis op te doen over duurzame energie. Via een link op de computer kunnen de leerlingen en leerkrachten iedere dag zien hoeveel energie de panelen opgeleverd hebben. Zo kunnen de kinderen ambassadeurs worden voor zonne-energie.