Grootegast vindt opvolgers voor Taptoebestuur

0
158

GROOTEGAST – Vorig jaar nog leek de Taptoe in Grootegast ter ziele te gaan. Het bestuur gaf aan na de afgelopen editie te willen stoppen, maar nog steeds geen opvolgers te hebben gevonden. De situatie werd zelfs zo ernstig dat organisator Oepie Kits aangaf dat dit jaar wel eens de laatste taptoe kon zijn geweest. Toch is het de organisatie samen met de Handelsvereniging gelukt om vier nieuwe bestuursleden te vinden.

De nieuwe bestuursleden zijn Kits zoon Jenne, de dames Nanja Jurjens, Henriëtte Homan en Roel Kloosterman. Kits senior: “Annet Lieffering, Jaap van der Molen en ik hebben altijd gezegd: na deze taptoe stappen we eruit. Zelf wilde ik ook niet langer de trekker van het geheel zijn. Daarop kwamen de dames tijdens de taptoe naar mij toe om te zeggen dat ze mee wilden doen.” Even later bleek ook Kits’ zoon Jenne interesse te hebben. “Toen moest er nog iemand bijkomen voor het financiële plaatje en dat is Roel Kloosterman geworden,” zegt Kits.

Begin deze maand heeft de nieuwe organisatie alles overgenomen. Alleen voor de afwikkeling van dit jaar is het huidige bestuur nog verantwoordelijk. Wel blijft Kits achter de schermen bijspringen als dat nodig is. “Dat zal ik altijd blijven doen, maar ik wilde gewoon niet meer zelf de kar trekken. Ik ben nog goed van gezondheid, maar je moet een keer zeggen: het is gebeurd. Dan moet je er een punt achter zetten.” Bang dat niemand het wilde overnemen was hij niet. “Ik had wel mijn twijfels of alles geregeld kon worden. Achter de schermen komt er veel meer bij kijken dan de meeste mensen denken. In al die jaren heb ik een vriendenclubje opgebouwd die mij daarbij hielpen.”