Hilly Holtrop

0
191
VMH Hilly Holtrop-1

Voorzitter Vrouwenkoor Hadewijn

“Officieel hebben wij geen voorzitter, penningmeester of secretaresse, maar iedereen zei al tegen mij: jij bent toch wel de voorzitter? Een aantal vaste taken liggen bij; ik ben aanspreekpunt, beheer de financiën en regel de persberichtjes. We bestaan in januari 10 jaar en vanaf het begin af aan zit ik bij het koor. Kerkplein 6 was destijds helemaal opgeknapt, er was ruimte voor activiteiten en toen was er een groepje vrouwen die zoiets had van: ‘we kunnen wel een koor starten’. De naam? Nou, we drinken altijd achteraf nog even gezellig een wijntje en zo is de naam ontstaan. Ja, het is dus een sociale club. We hebben altijd veel plezier tijdens de repetitie. Eerst even inzingen, dan repeteren en het laatste half uurtje zingen we vaak nummers die we goed kennen. Even lekker zingen. Wij zingen veel popsongs en luisterliedjes. ‘California dreaming’ van ‘the mama’s and the papa’s, ‘Sweet Goodbyes’, ‘the Rose’ zit al vanaf het begin in ons repertoire en we zijn nu bezig met ‘New York New York’ van Alicia Keys. Ook zingen we wel eens liedjes met een Afrikaanse inslag, daar worden we vrolijk van. De liedjes kiezen we gezamenlijk met onze dirigente, die ze soms bewerkt met een arrangement. Zij is trouwens een ontzettend leuke meid. Heel leuk hoe ze met ons omgaat; ze is nog maar 26 jaar en staat toch voor een groep wat oudere vrouwen, maar dat doet ze zo leuk. Gemiddeld treden we één keer per jaar op. Niet zolang geleden stonden we nog voor de Vrouwen van Nu Zuidhorn, die waren ontzettend complimenteus. Ze vonden het mooi, vrolijk en leuk om naar te luisteren. We zijn geen standaardkoor, maar, wat losser inderdaad. Wat ik zelf leuk vindt aan het zingen? Als je voor jezelf zingt is het nooit mooi, maar samen kun je meer bereiken. Je krijgt meer zelfvertrouwen in het zingen en je wordt er vrolijk van. Ik ben er heen gegaan, omdat ik het zingen gewoon heel leuk vindt, maar daarnaast is het ook heel leuk om de sociale contacten te hebben. Er zijn het laatste jaar een aantal leden gestopt, dus we zoeken wat nieuwe leden. Iedereen die geïnteresseerd is kan langskomen bij de repetities, elke week (niet tijdens schoolvakanties) op donderdagavond om 20.30 uur in Kerkplein 6 te Grijpskerk, of zich aanmelden bij mij op 06 31 77 08 57.