Kolonelsbos weer stukje mooier na Natuurwerkdag

0
131
natuurwerkdag Grootegast

GROOTEGAST – Een drukte van belang afgelopen zaterdagmorgen in het Kolonelsbos in Grootegast. Daar werd door een enthousiaste groep vrijwilligers gewerkt om het bos weer netjes te krijgen. Naast de opruimwerkzaamheden was er ook tijd voor de aanleg van een nieuw ‘slingerpad’ door een deel van het bos. In de toekomst moet het bos nog toegankelijker worden voor het publiek.

Tijdens de vorige natuurwerkdag was al begonnen in het natuurgebied. Toen werd in het voorste deel een ‘speelbos’ aangelegd voor de jeugd. Het idee daarvoor was ontstaan door mensen van Dorpsbelangen, de buurtvereniging en het IVN. Het lukte de groep uiteindelijk om een nieuwe speelplek voor de kinderen te creëren. Dit jaar was het aan de groep om onderhoud te plegen. Hielke Westra legt uit: “Het was deels weer vol gegroeid en er lag zwerfvuil. Samen hebben we het weer schoongemaakt.”

Daarnaast werd achterin het bos gewerkt. Hier werd een nieuw pad aangelegd tussen de verschillende bomen. Met vereende krachten werkten de ongeveer vijftien volwassenen en tien kinderen samen om het bos een nieuwe uitstraling te geven. In de toekomst moet dat nog verder gaan. “We willen met Staatsbosbeheer contact opnemen of zij nog een bruggetje overhebben. We kunnen het Kolonelsbos dan verbinden aan het Laarzenpad.”