Overweldigende belangstelling voor jubileumconcert Westerlauwers mannenkoor

0
120
Surhuisterveen Westerlauwers mannenkoor

SURHUISTERVEEN – Afgelopen vrijdagavond 2 november werd het 35-jarig jubileum van het Chr. Mannenkoor Westerlauwers gevierd met een spectaculair jubileumconcert in een tot de laatste plek bezet kerkgebouw de Flambou. Tijdens dit concert werd ook de nieuwe CD met de titel Lauwersklanken gepresenteerd. De nieuwe schijf werd, onder toezicht van presentatrice Diana de Groot, door organist Jan Kroeske aangeboden aan oud-dirigent Jaco Veldsema welke een grote rol gespeeld heeft in de ontwikkeling van het koor. De nieuwe CD bevat vlot in het gehoor liggende volksliederen, Russische koorliederen en ook geestelijke liederen in traditionele en moderne uitvoering ontbreken niet. Bijzonder is het speciaal voor dit jubileum geschreven Lauwerslied dat samen met zangeres Griet Wiersma werd gezongen. Deels met ondersteuning van een speciale muziekband liet het mannenkoor onder leiding van dirigent Harm van der Meer zien, dat het nieuwe uitdagingen aandurft die afgelopen vrijdag op een geweldige manier door het publiek werden gewaardeerd. Na 35 jaar zingen mag dit koor uit onze regio zich zo langzamerhand tot een van de betere Noord Nederlandse mannenkoren rekenen. Uiteraard is de CD te verkrijgen via www.mannenkoorwesterlauwers.nl.