Volkstuintje in het Robles Park

0
244

GROOTEGAST – Dorpbelangen Grootegast wil dat er in het Robles Park ruimte komt voor mensen die de een volkstuintje willen. De vereniging is daarover in gesprek met de gemeente. Het idee is dat mensen met een minimum inkomen hierdoor op een goedkope manier aan groente en fruit kunnen komen. Waar de tuin precies moet komen, is niet geheel duidelijk. Toch ziet voorzitter Hielke Westra het al helemaal zitten. “We kunnen daarbij mensen aan de hand nemen met hulp van een paar vrijwilligers. Samen kunnen ze dan gaan wieden en oogsten.” Volgens Westra zijn de kosten voor de volkstuinen niet hoog, omdat er alleen in gereedschap en zaad geïnvesteerd moet worden. “We zouden samen kunnen werken met het gemeentelijk minimabeleid. Het hoeft allemaal niet zo heel veel te kosten.” De komende maanden gaat de vereniging verder met de gemeente in gesprek. Daarnaast wordt er contact opgenomen met de diaconieën van de verschillende kerken, omdat deze ook ervaring met minima hebben. Begin volgend jaar moeten de eerste tuintjes er liggen.