Bestuur Novatec wil schikking met curator Barsema

0
114

GROOTEGAST – Het bestuur van Novatec stuurt achter de schermen aan op een schikking met de curator, die de belangen van de schuldeisers van bouwbedrijf Barsema vertegenwoordigd. Dat werd afgelopen week duidelijk uit de woorden van zowel wethouder Bert Nederveen (CU) als burgemeester Kor Dijkstra (CDA) in de gemeenteraden van Zuidhorn en Grootegast. Om welk bedrag het dan zou gaan, wilden beide bestuurders van het werkvoorzieningschap niet zeggen. De schikking moet er komen om een rechtszaak tegen een aantal oud-bestuurders af te wenden. Burgervader Dijkstra zei persoonlijk al langer voor een schikking te zijn geweest. “Het scheelt je een sloot advocaatkosten en een heleboel tijd,” stelde hij. Volgens hem speelt bij een schikking de schuldvraag indirect mee, al wordt bij een schikking geen schuld toegegeven. Of de gemeente wel of niet tot een schikking komt, zal vooral invloed hebben op de hoogte van het bedrag. Bij zowel een veroordeling als een schikking komt het daarmee gepaard gaande bedrag voor de rekening van de vier gemeenten in het Westerkwartier en Noordenveld. Daarbij kan het gaan om tonnen.