Lieuwe van der Slacht

0
246
MMH Liewe vd Slacht-1

Voorzitter Buurtvereniging ’t Hoefijzer Aduard

“Buurtvereniging ’t Hoefijzer is de buurtvereniging van de Albert Harkemaweg. Eén straat maar inderdaad, maar dan wel de langste straat van Aduard. Voordat de renbaan was aangelegd, was dit de plek waar het langebaanrennen voor paarden werd georganiseerd, vandaar de naam ’t Hoefijzer. Zelf woon ik mijn hele leven al in Aduard. Ik heb altijd gewoond aan de Burgemeester van Barneveldweg en toen ik ging samenwonen en trouwen verhuisden we naar de Vijverweg. Daar was ik ook voorzitter van de buurtvereniging. In 1996 kwamen we aan de Albert Harkemaweg wonen. Of ik direct betrokken was bij de buurtvereniging? Eh, ja… Als er nieuwe mensen komen wonen in de straat die wel kaas gegeten hebben van het besturen, dan worden die vrijwel meteen voor het bestuur gevraagd. Ik ben begonnen als algemeen bestuurslid, ben een poosje gestopt, maar toen er weinig animo was om verder te gaan met de vereniging, vond ik dat jammer. We hadden een hele goede voorzitter en na zijn overlijden, kwam er een interimbestuur die tijdens een grote vergadering twee opties voorstelde: stoppen of met een heel nieuw bestuur verder. Zelf had ik zoiets van: laten we dan wat minder organiseren, maar zorgen dat de vereniging wel blijft bestaan als een klankbord. Gelukkig lukte het toen om een bestuur van vijf mensen samen te stellen. We zijn er eigenlijk voor twee aspecten, het sociale en het maatschappelijke. Vroeger organiseerden we wel één keer per maand wat op sociaal vlak, maar we hebben besloten dit minder grootschalig op te zetten. In het voorjaar organiseren we een stamppotavond, in de zomer de buurtbarbecue en in het najaar een autopuzzeltocht. En ja, er is altijd een goede opkomst. Naast het organiseren van deze sociale activiteiten zijn we er op maatschappelijk vlak. De nieuwe brug bijvoorbeeld, was middenin de Albert Harkemaweg gepland, maar naar aanleiding van een gesprek wat wij als bestuur met gedeputeerde Bleeker hebben gehad, is dat gelukkig geheel veranderd. Wensen, die hebben we nog wel. We hebben een petitie aangeboden aan de gemeente in die tijd, omdat er nogal veel vrachtverkeer door onze straat gaat en toen is ons beloofd, dat de straat gereorganiseerd wordt qua aankleding en meubilair als de rondweg er ligt. De straat zal ook smaller en gemoedelijker worden en dat is zeker een wens van ons.”