Sportverenigingen gedupeerd door nieuwe betalingsregeling

0
142

BUITENPOST – Meerdere sportverenigingen in de gemeente Achtkarspelen zijn gedupeerd door een nieuwe betaalregeling. Dat valt af te leiden uit een brief van het college van burgemeester en wethouders, dat gestuurd is naar Gemeente Belangen Achtkarspelen. De politieke partij had zich in september tijdens de raadsvergadering verwonderd over het feit dat sommige verenigingen pas na een half jaar een rekening kregen voor de huur van sportvoorzieningen. Het college schrijft nu: “De implementatie van een nieuw systeem is met problemen gepaard gegaan, waardoor achterstanden zijn opgetreden bij de facturering.” De gemeente, die de situatie ‘vervelend’ noemt, schrijft dat de achterstanden weggewerkt zullen worden. In het vervolg zullen structurele verhuurders eenmaal per jaar een factuur krijgen voor de huur. De incidentele huurders krijgen eenmaal per vier weken een bon.