Vrijwilligersprijs Grootegast voor Sebaldebuurster Seije Feringa

0
131
Grootegast vrijwilligersprijs-3

GROOTEGAST – Voor de derde keer op rij organiseerde Stiel Vrijwilligerscentrale Grootegast afgelopen vrijdag in opdracht van de gemeente Grootegast het jaarlijkse vrijwilligersfeest. Met dit feest, in de Herberg in Grootegast, sprak de gemeente haar waardering en dank uit aan iedereen die zich vrijwillig inzet in de gemeente. Het hoogtepunt van de avond was de uitreiking van de gemeentelijke vrijwilligersprijs 2012, door burgemeester Dijkstra. De jury was dit jaar blij verrast door het grote aantal nominaties dat zij had ontvangen: vijftien (groepjes) vrijwilligers werden aangedragen met stuk voor stuk een indrukwekkende motivatie. De genomineerde van wie de jury dit jaar het meest onder de indruk was en dan ook tot winnaar verkozen werd, was de heer Seije Feringa uit Sebaldeburen. Hij ontving uit handen van burgemeester Dijkstra een cheque van € 500. De jury vond dat de heer Feringa er het meest uitsprong vanwege zijn brede inzetbaarheid in Sebaldeburen; voor zowel ‘t Spectrum, De Aquarel, de Dierenweide als bewoners van het dorp is hij vrijwillig actief. En dat al ruim 30 jaar. Na een gezamenlijke toast op alle genomineerden werd de avond op de vrolijke live muziek van Safari Joe voortgezet. De circa 120 bezoekers hadden daarbij volop gelegenheid bij te praten en nieuwe contacten op te doen. Maar men werd ook nog even stof tot nadenken meegegeven. Het jongerenwerk van St. Marheem gaf een presentatie over jongeren en vrijwillige inzet, een onderwerp dat momenteel de aandacht heeft van de steunpunten vrijwilligerswerk in het Westerkwartier.