Behandeling Remco in Amerika kan doorgaan!

0
158

Verzekeraar geeft groen licht en streefbedrag is binnen

NIEKERK – Goed nieuws voor de ernstig zieke, elfjarige Remco uit Niekerk en zijn familie. Na vijf weken van kleine en grote inzamelingsacties voor Remco4life was daar afgelopen vrijdag het heugelijke nieuws dat het streefbedrag van € 80.000 is binnengehaald. Maar er is meer goed nieuws. Na bijna acht weken van onzekerheid of de zorgverzekeraar nou wel of niet de medische behandelkosten wilde vergoeden was daar afgelopen donderdagavond laat ook duidelijkheid over. Eindelijk kwam het signaal dat ook dit sein op groen staat!

Remco heeft een zeldzame vorm van kanker genaamd Neuroblastoom. In Nederland is hij uitbehandeld, maar in de Verenigde Staten is een behandelmethode die zijn kans op overleving van 20% naar 60% kan verhogen. Omdat de reis en het verblijf van zes maanden in Amerika heel veel geld kost, is de stichting Remco4life eind september opgericht met als Remco de kans te geven om te genezen van neuroblastoom kinderkanker en daarvoor het benodigde geld in te zamelen. Met dank aan niet alleen de vele mensen en organisaties in Niekerk, Oldekerk, Faan, maar ook ver daar buiten is er op allerlei manieren geld ingezameld. Er lopen nog steeds acties waarmee geld ingezameld word. Nu er genoeg geld is ingezameld gaan de extra donaties naar het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker Villajoep (www.villajoep.nl). Ook is het de wens van de ouders om er met eventuele extra gelden voor te zorgen dat andere ouders van kinderen met kanker worden ondersteund. Zij hebben zelf ervaren hoe belangrijk dit is.

Remco en familie maken zich nu klaar voor vertrek ergens begin december. Tickets, visa, woonruimte in Philadelphia waar de behandeling plaats vindt en allerlei andere zaken zullen de komende dagen moeten worden geregeld. De familie en de stichting Remco4life wil iedereen ontzettend bedanken die zijn of haar steentje heeft bijgedragen of nog bijdraagt.

Iedereen kan Remco volgen op www.remco4life.nl of op http://facebook.com/remco4life.