De Uutlooper

0
205
Kornhorn nico boele-1

IVN, Staatsbosbeheer en Mien Westerkwartier, hebben gezamenlijk de Uutlooper opgestart, de agenda voor buitenactiviteiten in het Groninger Westerkwartier. Bij de activiteiten op de agenda staan drie zaken centraal, Ontdekken, Doen en Genieten. Ze worden overzichtelijk verdeeld halfjaarlijks op een flyer gepresenteerd. Daarnaast zijn ze weer te vinden op de website www.uutlooper.nl. Aanmelden voor plaatsing op de Uutlooper staat vrij aan een ieder en kan ook via de website.

21 november – 14.00 uur – Vogelvoedselknutselmiddag Curringherveld, Kornhorn

“Alle kinderen zijn welkom om in de Curringherschuur, op het Curringherveld in Kornhorn, aan de slag te gaan met allerlei materialen om een leuke vogelvoeder te maken”, aldus Nico Boele van Staatsbosheer. “We hebben van alles, appels, pinda’s en voederkransen, klaarliggen, waarmee je vogels in de tuin kunt houden. Het leuke is”, vertelt hij enthousiast, “dat je het zelf maakt en dan ook kunt zien dat het werkt. We zullen de kinderen ook vertellen welke vogel op welk voedsel afkomt en wat voor vogels dat zijn. Uiteindelijk hopen we natuurlijk dat ze hun knutselwerkje ophangen en dan binnen met het vogelboekje erbij gaan zitten kijken.”

De middag is een coproductie van IVN, Staatsbosbeheer en de Stichting Curringherveld. Iedereen is welkom. Ouders worden verzocht om de auto aan de Provincialeweg te parkeren. Deelname kost 2,50 euro per persoon.