Dit zijn de nieuwe huisartsen van De Marne

0
381
Leens huisartsen-1

LEENS – Het is huisarts en praktijkeigenaar Jan Huizinga gelukt om binnen zes weken na het overnemen van de praktijken in Leens en Ulrum drie nieuwe huisartsen te vinden. Dit drietal zal de vaste ploeg gaan vormen van de praktijk, die nu nog tijdelijk gevestigd is aan de burgemeester Van Iperensingel in Leens. De nieuwe huisartsen zijn Monique Dorgelo, Geertruida Vegt en Dineke Dijkhuizen. De eerste twee zullen vanaf komende maand aan het werk gaan. Dijkhuizen volgt zodra zij haar opleiding begin maart 2013 heeft afgerond. Huizinga is trots op zijn team. “We hebben gekozen om een vast team in Leens neer te zetten om zo de continuïteit te waarborgen. Mensen willen een vaste huisarts en die krijgen ze ook.” De overname van de praktijk in Ulrum zorgde voor enige commotie in het dorp, omdat het betekende dat inwoners nu naar Leens moeten. Om dat enigszins op te vangen wordt huisarts Dorgelo alleen ingezet voor Ulrum. Zij zal daar ook de visites rijden. “We willen het zo laagdrempelig mogelijk houden,” verklaart Huizinga. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er een nieuwe praktijk gaat komen nabij het centrumplan in Leens. Deze zal naar verwachting in 2014 haar deuren openen.