En dat is twee!

0
1075
Foske-Tamar-van-der-Wal-Haarlem-2012

Foske Tamar van der Wal revancheert zich in Haarlem

HAARLEM – “We moeten maar eens met elkaar om de tafel”, was de veelzeggende opmerking van Foske Tamar van der Wal na haar tegenvallende prestatie in het Heerenveense Thialf vorige week zaterdag. Blijkbaar hebben de dames van Team Okkinga dat gedaan. Van der Wal greep in het verre Haarlem haar tweede seizoenszege, nadat ze eerder in Deventer ook als eerste over de meet wist te komen. En na afloop van de wedstrijd gaf ze de felicitaties onmiddellijk door aan haar teammaatjes Jolanda Langeland en Carien Kleibeuker. "Het is fijn als een plan werkt. Zo is hoe we het willen en als het dan ook zo gaat dan is dat echt genieten”.

Hoewel het team maar drie leden kent, is het voor de kleine schaatsster een verademing dat ze er zijn. "Vorig seizoen moest ik alles alleen doen. Nu heb ik ploegmaatjes waar ik op kan rekenen, die attent rijden en mij helpen om een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten. Vandaag was het rendement de winst en daar doen we het natuurlijk wel een beetje voor.”

Echte ontsnappingen bleven in Haarlem uit. Daarvoor werd er domweg te hard gereden. En dus kwam het aan op een massasprint. Een kolfje naar de hand voor Van der Wal. Al is de absolute vorm van vorig jaar er nog niet, toen ze vrijwel onverslaanbaar in de eindsprint was. "Het gaat steeds beter. Ik merk dat ik op de goede weg zit,” glunderde de winnares. In de laatste bocht zat het allemaal nog bij elkaar, op het laatste rechte stuk sloeg ze weer toe. Als een duveltje uit een doosje. Zoals we haar kennen.

Als tweede eindigde Wieteke Cramer voor Maria Sterk. Danielle Bekkering bewees opnieuw haar uitstekende vorm en bekroonde dat met een zevende plaats. In het algemeen klassement staat van der Wal vierde met 107 punten. De nummer 1 Rixt Meijer heeft er 123. Een vrij grote achterstand die alleen met heel veel dagzeges nog kan worden gedicht. Daar zal Van der Wal het ook van moeten hebben, want zoals bekend strijdt ze niet voor de punten tijdens de wedstrijd. Rixt heeft haar eerste plaats in het klassement voor een groot deel te danken aan die tussensprints. Ze sleepte er 17 punten mee binnen. Danielle Bekkering van het Renault Ladies team staat in het algemeen klassement op een achtste plaats met 73 punten en vijfde in de ploegenranglijst. Van der Wal staat met Okkinga communicatie op een tweede plaats achter Palet schilderwerken van Wieteke Cramer en Rixt Meijer.