Verbinding en samenwerking begeleidt door prachtige klanken Fries Symfonieorkest

0
357
Opende baron theater Fries orkest-1

OPENDE – Vijf jonge ondernemers en het Baron Theater sloegen de handen ineen en zochten de samenwerking om een bijzonder concert wat afgelopen donderdag plaats vond, mogelijk te maken. Het belangrijkste doel: laten zien dat de regio bruist van de energie en de ideeën.

Het initiatief ontstond bij Elizabeth Pilat van Pilat Advies. Zij deed eind 2011 tijdens Serious Request een bod op een optreden van het Fries Symfonieorkest en kreeg het optreden ‘toebedeeld’. Al denkend over de invulling kwam zij uiteindelijk op de gedachte om de verbinding te vormen met andere jonge ondernemers uit Achtkarspelen en het Westerkwartier: Wijnhuis Machiel, Bijzonder & Genieten (B&G), Kolkzicht, Sterc, Pilat Advies en het Barontheater. “Onder deze gedreven jonge ondernemers heerst een groot enthousiasme’’, vertelt Pilat. “De organisatie van het concert is daar het ultieme voorbeeld van. De ondernemers nodigden allen relaties uit als dank voor de samenwerking. Daarnaast gaven ook de gemeentebesturen van Achtkarspelen en Grootegast enthousiast gehoor aan de uitnodiging voor het concert.”

Naast het optreden was er meer om van te genieten. Alle ondernemers staken ook praktisch een hand uit. Wijnhuis Machiel biedt het welkomstaperitief aan en B&G verzorgt heerlijke hapjes. Kolkzicht stelt consumpties beschikbaar en Sterc verzorgt de digitale communicatie. Pilat Advies is de aanjager en organisator. Extra tintje was de presentatie van de ‘Beaujolais Primeur’.

Pilat kan tevreden terugkijken. “Uniek is ook de verbinding tussen Achtkarspelen en het Westerkwartier. Surhuisterveen en Opende hebben veel met elkaar’’, licht ze toe. “De provinciegrens wordt niet gevoeld en dat is goed. Helemaal in dit ondernemersklimaat. Vernieuwen en samenwerken is het credo.’’