Wethouder Lammers rijdt een week elektrisch

0
148
Elektrisch rijden Buitenpost

BUITENPOST – Wethouder Jan Lammers van de gemeente Achtkarspelen is afgelopen week met een elektrische auto op stap geweest. De wethouder kreeg de auto als onderdeel van het project Drive4Electric, dat het rijden met duurzame auto’s wil bevorderen. Na een fotomomentje was het aan Lammers om een ritje door Surhuisterveen te maken. Tijdens het ritje bleek dat de auto redelijk hetzelfde rijdt als een ‘normale’. Enig verschil is wel dat de auto geen geluid maakt. “Je hoort alleen de banden over het wegdek,” merkt de wethouder op.

Voor Lammers is het niet de eerste keer dat hij in een elektrische auto rijdt. “Eerder heb ik al een oplaadpunt in Surhuisterveen geopend. Het is een hele ervaring. Ik weet nog dat ik een keer met iemand naar Groningen moest. De auto kan 72 kilometer rijden en dat leek ons geen probleem. Op de terugweg bleken we tegenwind te hebben en snel zagen we de teller teruglopen. Daarom hebben we in Surhuisterveen maar een appelpuntje met koffie genomen. Daarna konden we verder. Al is dat misschien geen goede reclame,” lacht hij. Projectleider Maarten van Asperen is wel positief. “Wij geloven in elektrische auto’s als toekomstig schoon en alternatief vervoersmiddel. Nieuwere auto’s zullen ook langer en dus ook verder kunnen rijden.”